ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εξετάζονται όλα τα δερματολογικά νοσήματα.

Ενδεικτικά, συχνά προβλήματα που οδηγούν στο δερματολόγο είναι η ακμή, οι σπίλοι, παθήσεις τριχών (κυρίως τριχόπτωση), παθήσεις νυχιών (όπως ονυχομυκητιάσεις), τα αφροδίσια νοσήματα (με πρώτα σε συχνότητα τα κονδυλώματα), το έκζεμα, η ψωρίαση, διαταραχές μελάγχρωσης (όπως λεύκη, κηλίδες και μέλασμα), αντιμετώπιση καλοηθών (θηλώματα, μυρμηκιές) και προκαρκινικών βλαβών (όπως ακτινικές υπερκερατώσεις), καρκίνοι του δέρματος, δερματολογικά προβλήματα σε βρέφη και παιδιά.

 

Τι είναι το Sellas-evo;

Τι είναι το Sellas-evo;

fractional laserΤο Sellas-evo είναι ένα σύστημα κλασματικής εφαρμογής (fractional) Laser, χωρίς εξάχνωση της επιδερμίδας, με εφαρμογή στην ανανέωση και στην ανάπλαση του δέρματος.

Πετυχαίνει βαθιά διείσδυση στο δέρμα και αναδόμηση του κολλαγόνου, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ «φιλικό» με το δέρμα γιατί προκαλεί λιγότερη θερμική βλάβη στους γύρω ιστούς σε σύγκριση με άλλα συστήματα λέιζερ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας και σχεδόν άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται;

Ενδείκνυται για μεγάλη ποικιλία δερματολογικών προβλημάτων όπως ουλές ακμής, ρυτίδες, διεσταλμένους πόρους, κηλίδες, πανάδες, ραγάδες και χαλάρωση δέρματος. Εφαρμόζεται στο πρόσωπο και στο σώμα, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.

Είναι επώδυνο;

Την ώρα της εφαρμογής ο ασθενής αισθάνεται θερμική βλάβη στο δέρμα. Η αίσθηση είναι σαν τσιμπήματα με μικροσκοπικές βελόνες στο δέρμα στο σημείο της θεραπείας. Αυτή η ενόχληση μειώνεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας μισή ώρα πριν την εφαρμογή.

Υπάρχει ερεθισμός μετά της θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ερυθρότητα που διαρκεί συνήθως 1-3 ώρες και ελαφρύ οίδημα που διαρκεί έως το πολύ 1 ημέρα.

Τι πρέπει να προσέχουμε μετά την εφαρμογή;

Τις επόμενες 7-10 μέρες θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 30SPF). Επίσης συστήνεται η χρήση επουλωτικής/ ενυδατικής κρέμας. Η χρήση ειδικών κρεμών ενισχύει το αποτέλεσμα και εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα (χαλάρωση, κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες, ουλές).

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Το πρωτόκολλο εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα. Για το βέλτιστο αποτέλεσμα συνιστώνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες κάθε 1-1,5 μήνα. Γενικά ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 2 έως 4-5 ανάλογα με το πρόβλημα.

 

Τι είναι τα νήματα PDO;

Τα νήματα PDO (Πολυδιοξανόνη) είναι πλήρως βιοαπορροφήσιμα ράμματα, τα οποία χρησιμοποιούνται τις τελευταίες δεκαετίες σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις.

Μέσα στους ιστούς υδρολύονται σε 8-12 μήνες.

Πώς επιτυγχάνεται το lifting με νήματα PDO;

Χρησιμοποιώντας μία λεπτή βελόνα-οδηγό εισάγουμε τα νήματα μέσα στην περιοχή του δέρματος που θέλουμε να ανορθώσουμε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα.

Παράλληλα, με την τεχνική αυτή, διεγείρουμε τους ινοβλάστες ώστε τις επόμενες εβδομάδες να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Ενδείξεις lifting με νήματα PDO

- Σε περιπτώσεις χαλάρωσης ή απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος στο σώμα, το λαιμό ή το πρόσωπο

- Μετά από απότομη απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνη

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Πρόκειται για πολυδύναμη θεραπεία με πολλές εφαρμογές. Ενδεικτικά μπορεί να εφαρμοστεί στις εξής περιοχές:

- Πρόσωπο και λαιμός: στο οβάλ του προσώπου (περίγραμμα), στις λεπτές ρυτίδες του προσώπου και στον λαιμό (βελτίωση χαλάρωσης).

- Σώμα: στα μπράτσα (βελτίωση της χαλάρωσης), στην κοιλιά (σύσφιξη, στήριξη), στο εσωτερικό των μηρών και πάνω από τα γόνατα (σύσφιξη) και στους γλουτούς (σύσφιξη, ανόρθωση).

Πλεονεκτήματα της μεθόδου

Η διαδικασία διαρκεί λίγη ώρα (συνήθως γύρω στα 30΄), είναι σχετικά ανώδυνη και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικό, ασφαλές και αναστρέψιμο και βελτιώνεται συνεχώς τους πρώτους 3 μήνες μετά την εφαρμογή.

Τι επιτυγχάνουμε με τα χημικά peeling;

Τα χημικά peeling είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσει σε βάθος το δέρμα του προσώπου βελτιώνοντας ταυτόχρονα προβλήματα όπως: δυσχρωμίες (φακίδες, κηλίδες, μέλασμα), σημάδια ή ουλές (π.χ. από ακμή), ενώ βοηθούν και στη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πιο υγιές και «λαμπερό» δέρμα.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη peeling;

Υπάρχουν διαφορετικά διαλύματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συγκεντρώσεις, ώστε να επιτύχουμε ήπια, μέτρια ή μεγάλη διείσδυση στο δέρμα.

Έτσι η θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του ασθενή.

Ποια εποχή του χρόνου γίνονται τα peeling;

Τα peeling γίνονται τους μήνες που δεν έχουμε μεγάλη ηλιοφάνεια (δηλαδή από αρχές Νοεμβρίου έως τέλη Μαρτίου), ώστε να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς του δέρματος από τον ήλιο μετά το peeling.

Χρειάζεται κάποια προετοιμασία του δέρματος;

Ανάλογα με το είδος του peeling που θα γίνει, τον τύπο και τα προβλήματα του δέρματος μπορεί να προηγηθεί μία προετοιμασία του δέρματος 2-4 εβδομάδες πριν τη θεραπεία, με κρέμα που προτείνει ο Δερματολόγος.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα με μικρότερους ερεθισμούς.

Υπάρχει ερεθισμός μετά το peeling;

Ανάλογα με το είδος του peeling και την τεχνική που ακολουθείται, ο ερεθισμός (κοκκινίλα-ξεφλούδισμα) κυμαίνεται από πολύ ήπιος (σχεδόν αόρατος) έως μέτριος-σοβαρός και διαρκεί έως 10 μέρες.

Τι χρειάζεται να προσέχει ο ασθενής μετά το peeling;

Σε γενικές συστήνεται αποφυγή έντονης έκθεσης στον ήλιο, χρήση αντηλιακού και ενυδάτωση δέρματος για τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Τι είναι το σύστημα GentleLase;

Το σύστημα GentleLase είναι νέας γενιά ιατρικό laser τύπου Alexandrite που χρησιμοποιείται για εφαρμογές αποτρίχωσης, ηλιακών κηλίδων, αγγειακών βλαβών κ.α.

Εκπέμπει μία ήπια δέσμη φωτός που απορροφάται από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η επιδερμίδα προστατεύεται από ένα μηχανισμό δυναμικής ψύξης της επιδερμίδας που την προστατεύει, κάνοντας τη θεραπεία πιο ανώδυνη.

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος της συνεδρίας κυμαίνεται από 10 λεπτά έως και 1 ώρα και εξαρτάται από την περιοχή της θεραπείας.

Υπάρχει ερεθισμός μετά τη θεραπεία;

Η περιοχή της θεραπείας μπορεί να γίνει ροζ ή ελαφρώς κόκκινη λίγη ώρα μετά τη θεραπεία και αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως ένα εικοσιτετράωρο.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να περιοριστούν με τη χρήση ενυδατικών κρεμών στην περιοχή.

Τι προφυλάξεις πρέπει να πάρουμε πριν και μετά τη θεραπεία;

• Να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο 2 εβδομάδες πριν και μετά τη θεραπεία και να μην είναι μαυρισμένη η περιοχή από τον ήλιο ή από τεχνητά μέσα μαυρίσματος
• Να αποφεύγουμε το ξάνοιγμα του χρώματος της τρίχας και την αποτρίχωση με κερί για τουλάχιστον 1 μήνα πριν την θεραπεία
• Ενημερώνουμε αν υπάρχει πρόσφατο επεισόδιο έρπητα στην περιοχή που θα γίνει θεραπεία

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

O αριθμός των θεραπειών εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους, όπως το χρώμα του δέρματος, το πάχος και το χρώμα της τρίχας, ορμονολογικούς παράγοντες, φαρμακευτικές θεραπείες, συχνότητα θεραπειών κ.α.

Όλοι χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 επισκέψεις καθώς οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές όταν οι τρίχες βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση).

Επαναλαμβανόμενες θεραπείες θα χρειαστούν για την καταστροφή των τριχών όταν αυτές βρίσκονται στην αναγενή τους φάση.

Πώς δρουν οι ραδιοσυχνότητες (RF);

Το Coccon Duotechnology θερμαίνει τους ιστούς-στόχο στα θερμοθεραπευτικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας ποικιλία μονοπολικών και διπολικών ραδιοσυχνοτήτων για την εξειδικευμένη θεραπεία κάθε περιοχής του προσώπου και του σώματος.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται και ποιες είναι οι ενδείξεις τους;

• Σύσφιξη προσώπου και λαιμού

• Καταπολέμηση μαύρων κύκλων

• Μείωση διπλοσάγονου

• Μείωση πόντων και κυτταρίτιδας στα μπράτσα, την κοιλιά, τους γλουτούς και τους μηρούς

• Σύσφιξη δέρματος σε μπράτσα, κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, περιοχή άνω γονάτου

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Το πρωτόκολλο εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες και το βαθμό του αισθητικού προβλήματος.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα συνιστώνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Γενικά ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνεται από 4 έως 10 ανάλογα με την ανατομική περιοχή, το πρόβλημα, την ηλικία και τον τρόπο ζωής.

Μετά το πέρας των συνεδριών είναι επιθυμητό να ακολουθήσει ένα σχήμα συντήρησης του αποτελέσματος.

Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 7 έως 15 ημέρες, ανάλογα με το πρωτόκολλο που έχει προταθεί.

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα;

Είναι συνηθισμένο τα αποτελέσματα να γίνονται ορατά αμέσως μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με διαρκή βελτίωση για τους επόμενους μήνες, ακόμη και μετά το τέλος όλων των συνεδριών.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Ο χρόνος κυμαίνεται από 20 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με την έκταση της περιοχής και το είδος της θεραπείας (μονοπολική ή διπολική ραδιοσυχνότητα ή συνδυασμός).

Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μπορεί να εμφανιστεί ήπιας μορφής οίδημα ή ερυθρότητα, που όμως υποχωρούν τις επόμενες ώρες.

Πώς δρα το cavitation;

Η αρχή της σπιλαίωσης (cavitation) αναφέρεται στην καταστροφή των λιποκυττάρων (λιποδιάσπαση) και ρευστοποίηση του λίπους (λιπόλυση) με την ενέργεια ειδικού υπερήχου.

Τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα και το περιττό λίπος ακολουθούν στη συνέχεια τη φυσιολογική μεταβολική πορεία.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Το cavitation αποτελεί μία σύγχρονη μη επεμβατική μέθοδο λιπογλυπτικής και προκαλεί καταστροφή των λιποκυττάρων σε περιοχές με περιττό τοπικό λίπος όπως πρόσθια και πλάγια περιοχή της κοιλιάς, γλουτοί (ψωμάκια) κ.ά.

Ποια είναι η συχνότητα των θεραπειών;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 7 έως 15 ημέρες, ανάλογα με το πρωτόκολλο που έχει προταθεί.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία συνήθως συνδυάζεται με εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων.

Ο χρόνος κυμαίνεται από 20 λεπτά έως 1 ώρα, ανάλογα με την έκταση της περιοχής και το πρωτόκολλο που ακολουθείται (συνδυασμός με ραδιοσυχνότητες).

Ποια είναι η αίσθηση κατά τη θεραπεία;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει μόνο ένας μικρός ανεκτός θόρυβος. Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Λεωφόρος Δεκελείας 120
Νέα Φιλαδέλφεια, 14341

Διεύθυνση Email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο

2102522964

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ
  10:00 - 15:00
ΤΡΙΤΗ
17:00 - 21:00
ΠΕΜΠΤΗ
17:00 - 21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10:00 - 15:00
ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

NEWSLETTER

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τα τελευταία μας νέα, άρθρα και δημοσιεύσεις.